mm. tällaisia oli myös tytön 3v juhlissa tarjolla... Oikeanpuolimmainen on joku suolainen piirakka, mutta enpä ole siitä kirjoittanut reseptiä ylös.

Nakkikätköt

-valmiin voitakinan sisään kietaistu pala nakkia ja pala emmental-juustoa. Paisto taikinan ohjeen mukaan!

 

RAHKAPIIRAKKA

8 dl gluteenittomia jauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g sulatettua voita

Puoleen taikinasta:
1 muna
2 dl kermaviiliä (tai piimää)

Päälle: mustikoita, ananasta, tms

Täyte:
4 dl maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
sitruunamehua (tai yhden sitruunan mehu + raastettua kuorta)


Eli valmistetaan murotaikina ja jaetaan se puoliksi. Toiseen puolikkaaseen lisätään muna ja kermaviili. Levitetään uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoitetaan täyte ja kaadetaan pohjan päälle. Päälle ripoitellaan loput taikinasta. Paistetaan 200 asteessa 25-30 minuuttia.


Vadelma-valkosuklaa muffinsit (ohje kopioitu jostakin blogista, en vaan muista mistä)

Ihanan mehukkaita ja suussasulavia!

5 dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)

2dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

150g voita sulana

1prk kermaviiliä

4 munaa

+ 130g valkosuklaarouhetta ja

n.4dl vadelmia

* Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita seuraavaksi kermaviili ja rasva jauhojen joukkoon. Lopuksi munat tosi varovasti ja vielä suklaa ja vadelmat. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200 asteessa n.20 min. tai kunnes muffinsit näyttää kypsiltä.

 

Kaura-suklaapalat (ohje kopioitu jostakin blogista, en vaan muista mistä)

1dl sokeria

2,3/4dl fariinisokeria

4½dl vaaleaa glut.jauhoa

3,3/4dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

½tl suolaa

1 muna

150g voita sulana

1tl vanilliinisokeria

TÄYTE:

1prk flora vanillaa

2tl voita

1 levy Fazerin sinistä suklaata

1tl vanilliinisokeria

* Sekoita pohjan aineet tasaiseksi massaksi. Ota 1/3 taikinasta erilleen ja painele loput taikinat kooltaan n.20x30, vuoan pohjalle.

* Sulata täytteen suklaa ja voi ja sekoita joukkoon flora vanilla ja sokeri. Kaada suklaaseos pohjan päälle ja lopuksi erilleen otettu osa pohjan muruseosta.

* Paista "piirakkaa" 175 asteessa puoli tuntia.

* Leikkaa jäähtyneenä pieniin paloihin ja laita jäähtymään lopuksi jääkaappiin!