Perheen toiveesta tänään omppuherkkuja eli omenapiirakkaa ja kaura-omenapaistosta, joka menikin hetkessä parempiin suihin

 

 

Kauraomenapaistos:

Ohje:

2 isoa tai muutama oman puun omena pilkottuna

1-2 tl kanelia

75 g voita

2 rkl gluteenitonta jauhoa

½ dl sokeria

3 dl kaurahiutaleita

Voitele pienehkö uunivuoka. Paloittele omenat uunivuokaan. Ripottele kaneli omenoiden pinnalle. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri, jauho ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.

Hyvää yksinäänkin, mutta herkumpaa vielä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


 

 

Omenapiirakka

Ohje Suviih:n ohjetta mukaellen...

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

150g voita

3 kananmunaa

mantelijauhoa vuoan jauhotukseen

 

Rasvaa ja jauhota pyöreä vuoka. Sulata voi. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit ja leivinjauhe, lisää seokseen sula jäähtynyt rasva koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen jokaisen jälkeen hyvin sekoittaen. Kaada ja levitä taikina vuokaan ja lisää taikinaan kevyesti painellen omenat. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia