Kostea ja mehukas kaakku... joka tosin mulla jäi keskeltä vähän raa'aksi

 Pohja:

4 munaa
2 dl öljyä
n. 350 g raastettua porkkanaa
n. 4 dl sokeria
n.3dl gluteenitonta jauhoseosta
n. 2d mantelijauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia

 

Kuorrutus:

150 g maustamatonta sulatejuustoa + 20g pehmeää voita
vajaa 3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

manteli tai hasselpähkinä murskaa

Sekoita munat, öljy ja porkkanaraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Huom! Taikina jää todella löysäksi! Kaada voideltuun, mantelijauheella jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja paista n. 50 min. 175 asteessa. Kumoa kakku ja jäähdytä se.

Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä kakun päälle. Ripottele pinnalle pähkinämurska.