Jälleen herkuteltiin vieraiden kanssa syksyisellä piirakalla. Tällä kertaa vuorossa suppilovahverot ja pekoni. Enpä ollut tällaistakaan ennen tehnyt, mutta jos vieraiden kommentteja on uskominen, niin ihan hyvää oli ;)

Pohjana sama resepti kuin edellisessäkin piiraassa, tosin kaksinkertaisena ja reilun desin jauhoista korvasin tattarijauholla.

Täyte (pellillinen):

n.1l tuoreita suppilovahveroita

4 sipulia

1pkt pekonia silputtuna

suolaa, valkopippuria maun mukaan

ripaus oreganoa ja timjamia

300g ranskankermaa

4 munaa

2 dl maitoa (tai ruokakermaa)

emmental juustoraastetta

Ohje:

Kuullota silputtu sipuli ja pilkotut sienet kunnes neste haihtunut. Paista pekoni rapeaksi. Sekoita täytteet ja mausta. Levitä pohjan päälle. Ripottele päälle hiukan juustoraastetta. Sekoita munat, maito ja ranskankerma ja mausta ja levitä päälle. Pinnalle vielä juustoraastetta maun mukaan.

Paista 200 asteessa, 30-40min kunnes piirakka kauniin ruskea.