Meinasi vallan herkutellessa unohtua ottaa kuva, mutta viime metreillä muistin... Herkkupiirakka!

 

Pohja:

100g pehmeää voita

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1/4 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

½ dl emmental juustoraastetta

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja painele ohueksi voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille.
 

Täyte:

1pss pakastepinaattia

200g fetajuustoa

0,5-1dl pinjansiemeniä tai auringonkukan siemeniä

2 sipulia

2 munaa

2dl maitoa

1/2dl emmental raastetta

1-2 tomaattia

mustapippuria

suolaa

 

Esisulata pinaattia hieman mikrossa. Paahda siemenet. Pilko sipuli ja kuullota pannulla, lisää pinaatti ja paista kunnes nesteet haihtuneet.Lisää pilkottu feta ja mausteet maun mukaan. Levitä täyte pohjan päälle. Sekoita maito ja munat ja kaada päälle. Viipaloi tomaatti pinnalle ja lopuksi ripottele juusto.

Paista 200 asteessa n.30-40min kunnes pinta kauniin ruskea.