Pohja (murotaikina):

 

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita muna voi-sokerivaahtoon hyvin vatkaten.

Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää se taikinaan siivilän läpi hyvin sekoittaen, mutta älä vatkaa enää.

Voitele pyöreä piirasvuuan pohja ja taputtele taikina vuuan pohjalle ja reunoille.

 

Täyte:

1 prk rahkaa

1 dl vaniljajogurttia

2 munaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 ½ tl sitruunamehu tiivistettä

 

Sekoita rahka, kerma, munat, sokeri ja sitruunanmehu ja levitä se taikinapohjan päälle, johon olet jo ripotellut vadelmia tai muita mieluisia marjoja sopivan määrän.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 min.