Neitokainen täytti 6 vuotta ja synttäreitä juhlittiin peräti kolmessa erässä... Ja mm. tällaista meillä tarjoiltiin...

Kakku lastenjuhliin:



Kakku sukulaissynttäreillä:


Ja kolmaskin saman sortin luomus tuli väännettyä, mutta kamera oli silloin hukassa. Helpolla siis päästin itseni tällä kertaa kun samaa ideaa pyöriteltiin kerrasta toiseen cheeky

Minttu-suklaapalat



LIMETTIPIIRAKKA / KEY LIME PIE

3 dl / n. 170g gluteenittomia digestivemuruja
0,5 dl / 45g sokeria
5-7 rkl voita sulatettuna

4 keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa
1,3 dl limemehua (n. 4 limeä)
2 tl raastettua limen kuorta 
  1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
  2. Voitele n. 23 cm piirakkavuoka.
  3. Murskaa digestivekeksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen ja lisää joukkoon sokeri ja sulatettu voi.
  4. Painele murupohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuutin ajan.
  6. Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen valmistamista.
  7. Erota toisistaan keltuaiset ja valkuaiset.
  8. Laita keltuaiset kulhoon, lisää joukkoon kondensoitu maito ja limen kuori.
  9. Vatkaa täytteen aineita tehosekoittimella 3 minuutin ajan.
  10. Lisää sekoituksen aikana limemehua vähitellen joukkoon, nimittäin jos kaiken mehun lisää heti alussa, tulee täytteestä sen verran litkua vispattavaa, että keittiön seinät ovat pian taikinan peitossa.
  11. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja paista piirakkaa uunissa vielä 15 minuuttia. Piirakan keskiosa saa jäädä hieman löysäksi.
  12. Anna piirakan jäähtyä vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua. Parasta piirakka on kermavaahdon tai vaikka jäätelön kanssa


Suklaapopcorni



Suolaisia piirakoita

Toisessa taisi olla täytteenä kana-paprika-feta-vuohenjuusto ja toisessa oiskohan ollut kinkkua, aurajuustoa, ananasta ja tomaattia..?