Pikku Lauri sai eilen kasteessa nimen ja lupauduin ystävälleni tekemään tilaisuuteen kakut. Ja tällaisia niistä sitten tuli... tilaajan toiveita kuunnellen :)
Päällinen vanilljanmakuista sokerimassa ja samoin koristeet. Teksti elintarviketussilla.
Lähikuvaa pikkutennareista. tossujen ohje napattu Pionilta ja vähän tietenkin sovellettu omiin sormiin sopivaksi.
Toinen kakku, jossa nimipalikat ja pupu, joka yrittää muistuttaa Ainu-pupua:
Ja kyljessä vielä sydänkoristeet näin:
Kakkupohjat tällä kertaa oli ihan taviksia eli EI gluteenittomia 5 munan kakkupohjia. Lasitekniikalla ainekset.
Täyte (2 kakkuun):
3prk Laktoositonta kermaa
2prk Vaniljan makuista laktoositonta rahkaa.
3rkl vaniljakreemijauhetta
2prk puolukkahilloa
2prk omena-vaniljahilloa
Kostutus omena-päärynä mehulla.
Vatkaa kerma yhdessä vaniljakreemijauheen kanssa. Lisää rahka. Tarkista makeus, itse en lisännyt sokeria. Kostuta pohja ja alle hillo ja päälle rahkakermaseos. Toiseen väliin toinen hillo + kermarahkaseos. Myös päällimmäinen kakkulevy kostutetaan!
Kakkujen pintaan levitin sokerikreemin, jotta sokerimassa pysyisi kauniina herkkupöytään asti. Mahtoikohan pysyä?
Sokerikreemin (ohje Kinuskikissalta) Tämä ohje kahteen kakkuun, tosin aika tiukkaa teki saada riittämään, ensi kerralla enemmän kreemiä!
250g margariinia
1tl vaniljasokeria
n.500g tomusokeria
2krl vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.
Kommentit